Kanelsnegle

INGREDIENSER

Til 120 stk. Kanelsnegle

2500 gram koldt vand

6000 gram koldt hvedemel

200 gram Primat

50 gram salt

250 gram sukker

250 gram fedt

750 gram æg

400 gram gær

5 kg margarine

Snask: (der skal bruges 4 kg snask pr. 6,5 kg dej). Creme ca. 50 %, remonce, ca. 50 % (15 kg sukker, 15 kg margarine + 1 kg æblemarmelade), kanel drysses henover.

Borgmestermasse: (10 kg sukker, 10 kg margarine + 5 kg marcipanmasse Odense bitter brun + 1 kg æblemarmelade). Det er grundopskriften på borgmestermasse. Du skal ikke bruge det hele

.Brun glasur: Vand, kakaopulver og flormelis.

FREMGANGSMÅDE

  1. Dejen køres sammen (2 minutter langsom og tre minutter hurtig). Den må ikke køres varm
  2. .Margarine rulles ind i dejen. Der skal være 27 lag
  3. .Dejen rulles ned på cirka 2 millimeter i tykkelsen og 50-60 centimeter i bredden.
  4. Snask smøres ud på dejen.
  5. Der lægges en stribe borgmestermasse i toppen af dejen (så den er i midten af den færdige snegl).
  6. Kanelsneglene rulles.
  7. De skæres nu i stykker af 1,5 til 2 centimeter.
  8. Kanelsneglene puttes i runde forme.
  9. Kanelsneglene hæves til dobbelt størrelse.
  10. Kanelsneglene bages i 15 minutter ved 200 grader (sæt dem ind i ovnen ved 240 grader).
  11. Fjern de runde forme (det er nemmest at tage formene af, mens sneglene stadig er varme).
  12. Kanelsneglene pyntes af med brun glasur i yderkanten og i midten.

Glemt Kode | Ny Bruger